VIDEO: Nieuwe plannen Albert Heijn via RTV Sternet

#video #rtvsternet
Door Tim
|
Geplaatst op 9 oktober 2019
Leestijd: 3 min

Wat vond je van dit artikel?
313
Deel dit artikel

Meer leesplezier?
Bekijk ook onze andere artikelen!

#bouwvoortang
Voormalig pand Parketwereld gesloopt
#trots #maatschappelijk
Dit is de reden waarom wij genomineerd waren voor Beste Lokale Marketingbeleid

De aankondiging dat wij waren genomineerd voor Beste Lokale Marketingbeleid schitterde op Facebook. Helaas… wij zijn het niet geworden. Maar hoe kwam nu de nominatie tot stand? Waarom waren wij genomineerd? En waarmee zijn wij genomineerd? Wij doen meer dan je misschien al dacht. 😊

Verhalen wij trots op zijn.

Voor wie regelmatig bij ons in de winkel komt weet dat wij een gezellige koffietafel hebben in onze winkel. Bij de tafel staat een zuil van magneet die laat zien waar wij als Albert Heijn Kamphuis in Haaksbergen mega trots op zijn. Het vertelt een verhaal van activiteiten die wij organiseren of waaraan wij deelnemen maar beschrijft ook voor ons belangrijke kernwaarden waar wij als team op leunen.

“Ik ben bang dat ik binnenkort geen boodschappen bij jou meer kan komen doen, sorry Tim.”

Zo klonk het toen een vaste klant Tim aan de mouw trok voordat zij ging afrekenen bij de kassa. Door dementieverschijnselen was ze bang de winkel te verlaten zonder af te rekenen en dat zou ze niet over haar hart kunnen verkrijgen. “Elke klant moet zich vertrouwd kunnen voelen in de Albert Heijn, welke vervelende verschijnselen er ook spelen. Iedereen moet zijn of haar boodschappen op een fijne manier kunnen doen” aldus Tim.

Twee weken later organiseerde de Albert Heijn in samenwerking met de Noaberpoort een avond voor medewerkers die het verhaal tot zich namen en zich geheel vrijwillig aanmelden voor een cursus ‘Omgaan met dementie’ in de winkel.

Dementievriendelijk: boodschappen doen zonder piepjes, bliebjes en muziek.

Prikkelarm boodschappen doen is ook iets waar wij ons voor inzetten. Zo kwam RTV Oost al eens langs in de winkel, ze maakten een reportage over onze proef: een uur prikkelvrij winkelen. Het viel de meeste klanten niet meteen op wat er anders was, maar het viel wel op dat het stil en rustig was. “Ik dacht dat ze nog aan het opstarten waren”, zegt een klant die om 8 uur al door de winkel scharrelde. Kamphuis: “Het moet nog bekender worden maar als het te druk wordt is het niet meer prikkelarm.”

Maatschappelijk betrokken: “Wat doen jullie zo allemaal dan?”

Wij hebben ze gemakshalve even opgesomd:

  • Kom bij ons lunchen met Pasen en Kerst
  • Een gezellige bingo bij het MBS voor eenzame inwoners
  • Elke zaterdag een kookdemonstratie in de winkel
  • Elke zaterdag inpakhulp voor iedereen die dat wenst
  • De vele leuke kindermiddagen
  • Sponsoring en samenwerkingen met diverse scholen in Haaksbergen
  • Speelgoed inzamelingsactie voor lokale goede doelen
  • Doneren van geld aan goede doelen op de flessenautomaat
  • Tim is ambassadeur van een dementievriendelijke samenleving
  • Verbindende buurtlunches om aandacht te vragen voor thema eenzaamheid

Het zijn zo maar 8 onderwerpen die wij in foto’s laten zien op de zuil in de winkel om onze medewerkers en u als klant te laten zien waarom het belangrijk is er lokaal voor elkaar te zijn.